Avel & Uppfödning

Uppfödare

2014-01-11 17:43 #0 av: JasmiineN

Vilken kennel kommer din Collie ifrån? Kan du tänka dig att skaffa en till från den uppfödaren? Ska du ta någon kull? Glad

Min Collie kommer från kennel Brantastig, som ligger i Billesholm. Jag har redan planer på en till från samma kennel, eftersom min ska avlas på där, så det bli så automatiskt. Behåller en av valparna från henne. 

Anmäl
2014-01-17 23:46 #1 av: Mika-S

Castor kommer från Eyes Delights kennel. Trevlig uppfödare med bra och stabila hundar. Den dagen jag blir med en till collie så blir det absolut från samma kennel. Castor ska inte avlas på eftersom han är kryptorchid.

Sajtvärd för Valp & unghund

Mvh Mika

Anmäl
2014-01-18 01:30 #2 av: Turast

Jamie kommer from Mironiks kennel. Ultimat trevlig uppfödare, kändes verkligen rätt! Och väldigt bra avelsstatistik Skrattar Om jag ska ha en till collie nån gång (lång eller kort vet jag inte) så blir det från samma för uppfödaren kändes så rätt Kär
Jag skulle vilja avla med Jamie men det beror på vilka meriter han får osv och hur det går på mentaltestet i höst Glad

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-01-18 14:13 #3 av: Dentaku

Mina korthår kommer från två olika, Oneway's och Merciless.

När jag skaffar hund bryr jag mig inte så mycket om kennelnamnet utan kombinationen; jag kollar mycket på hur MH-statistiken ser ut inte bara för föräldrarna utan på alla hundar i stamtavlan och deras syskon och avkommor. Hälsan är naturligtvis också viktig och jag vill gärna se att hundarna kommit ut på bruksprov eftersom jag vill jobba med mina hundar.

Sedan finns det vissa kennlar som jag aldrig sett något intressant hos och vissa vars kullar ofta kan vara värda att titta närmare på.

Anmäl
2014-01-19 13:49 #4 av: JasmiineN

Åh, intressant läsning, alla tänker olika :)

Anmäl
2014-01-19 14:02 #5 av: Dentaku

#2

Mironiks är en jättebra kennel och ett föredöme vad gäller hur mycket statistik, även negativ, som finns på hemsidan. Dessutom är ju Monica jättetrevlig. Glad

Anmäl
2014-01-19 14:44 #6 av: Turast

#5 Ja hon är super! Älskar att de lägger ut statistiken på hemsidag :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.