Mentalitet

Collie-katastrof

2014-06-07 18:36 #0 av: Wellcraft

Minns för några år sedan då det var mycket prat om hur katastrofal aveln var på LH collie, hur mentaliteten var hemskt osv.
Har hört riktiga skräckexempel & kollat över förskräckliga MH..
Jag undrar, är läget likadant nu eller har det förbättrats?

Hur är era LH collies i temperamentet, vill veta allt! :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2014-06-07 20:51 #1 av: Turast

följer:) 

jag har en kh men det är intressant att höra om långhåren också ju ;)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-06-07 20:52 #2 av: Wellcraft

#1 absolut! :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2014-06-07 20:57 #3 av: Viccan92

Nu har jag visserligen fått höra att min collie inte är normal men ändå. Visst han kan vara lite smått rädd för golv och svårt att gå i trappor men det blir bättre. Men annars är han jämt glad och tja helt galen. Han har otroligt mycket energi och arbetsvilja. Hans MH klarade han med bravur. Men som sagt så säger många att han inte är normal.

Anmäl
2014-06-07 21:01 #4 av: Turast

#0 du får gärna kika in på mironik.se de föder upp både kh och lh (min kommer där ifrån) och de har statistik (från MH) på sin sida som är intressant att kolla på! Både för lh och kh, deras egna hundar och collies allmänt :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-07-12 21:37 #6 av: Dentaku

Det FINNS absolut bra långhårscollie att få tag på eftersom en del uppfödare är noga med att bara avla på hundar med bevisat bra mentalitet - sociala, lekfulla, orädda, skottfasta och med bra avreaktioner.

Genomgående för dessa uppfödare är också att de ser till att så många valpar i varje kull som möjligt blir mentalbeskrivna så att de får en helhetsbild av avelsresultatet. Hundarna de avlar på har dessutom ofta godkänt mentaltest(vilket innebär att de har titeln KORAD om de även har bra exteriör) och resultat från bruks och lydnad. 

Mironiks har redan nämnts, några andra är Springmists, Seamist och Dantos.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.