Korthårig Collie

Bruks?

2014-08-13 22:22 #0 av: Turast

Hej! Som vissa vet så har Jamie tydligen ED och kommer inte kunna tävla och träna i de sporter vi planerat (bruks, agility). Jag kommer köpa en till hund som jag kan tävla men men kommer såklart träna med Jamie också men i spår, lätt lydnad och freestyle :)

Funderar på en till collie (kh) då jamies uppfödare är helt underbar och jag gillar det mesta med collies!
Fråga är då, kan man komma högt i brukset (sök, rapport, lydnad) med kortisar? Nån här som håller på med bruks med sin collie ?
När jag köpte Jamie visste jag inte riktigt vad jag ville göra, men visste att jag ville tävla i något, nu har jag fastnat för bruks och agility :)

Vet inte hur högt i brukset jag vill komma men högre än apellklass (det heter så va? Inte så haj på vad klasserna heter.. :p ) men sen beror det ju på vad hunden tycker är kul osv :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-08-17 10:01 #1 av: Carro107

Det går att komma högt med collie men det finns andra raser som helt klart är säkrare kort. Här kan du se hur det har gått för en bunt kh i tävling http://khcollie.wordpress.com/

Anmäl
2014-08-17 13:17 #2 av: Turast

Jo jag har tänkt mer på mitt rasval och bestämt att det inte blir collie.. Förmodligen blir det någon av de belgiska vallhundarna

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2014-10-24 16:20 #3 av: Miner00

Vilken kennel kommer Jamie ifrån?

Anmäl
2014-10-25 00:05 #4 av: Turast

Mironiks :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.